Kurs mod Middelhavet

Fra Hals med kurs mod Middelhavet

HALS: – Lange sørejser har altid fascineret mig, og nu har jeg mulighed for selv at prøve kræfter med en rejse til Middelhavet. Således lyder det fra havbiolog ved Naturstyrelsen, Aalborg, Jens Sund Laursen, som netop har kastet fortøjningerne i Hals for at realisere en mangeårig drøm.
– Jeg har fået orlov fra mit arbejde som havbiologi ved Naturstyrelsen, hvor jeg arbejder med miljøundersøgelser i Limfjorden og Kattegat, fortæller Jens Sund om bord på sin båd, en Elan 36, købt i Croatien i 2006. Båden blev transporteret hjem på lastbil.
Familien har somrene igennem sejlet i de danske og svenske farvande. Hertil er en del forlængede weekendture til Anholt, Hirsholmene og Læsø også anført i logbogen.
Turen mod Middelhavet gennemføres med forskellige venner og bekendte, som påmønstrer i kortere eller længere tid.
Besætningen gik sidste mandag gennem Limfjorden og fik båden testet igennem. I denne weekend (16.-17. april) ligger man så standby i Thyborøn, og når vejret er til det, sejles der mod Dover i England, 430 sømil.
– Vi forventer at være i Middelhavet i slutningen af maj, hvor min kone, Marianne, påmønstrer. Vi regner med at blive i det sydøstlige område af Spanien, Cartagena, Ibiza, Mallorca.
I juli kommer vore to yngste sønner med kæreste og barnebarn og sejler med.
Om sin forkærlighed for søen anfører Jens Sund blandt andet:
– Jeg har altid sejlet; en stor del af familie er/var fiskere. Vi boede i Doverodde, og jeg og mine jævnaldrende brugte megen tid på fjorden. Min far fiskede fra Thyborøn, så i mine yngre år var jeg selvfølgelig med ham og andre fiskere på Nordsøen.
– Min interesse gik dog i en anden retning: Jeg læste biologi på Aarhus Universitet, og samtidig tog jeg en uddannelse som dykker. Faktisk lige siden har jeg været beskæftiget med miljøundersøgelser til havs, – dels som konsulent og dels som ansat ved Sønderjyllands Amt og siden Naturstyrelsen.
Jens Sund vil løbende lægge billeder og kommentarer ind på sin blog:http://sy-donna.blogspot.dk/, hvor interesserede kan følge den lange tur om bord på Donna af Hals.

Tekst og foto: Lindy Hangstrup

Du kan gå direkte ind i bloggen under links øverst på siden.

Category: Rejsebeskrivelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *